Соопштение
13.6.2024

Почитувани ученици и наставници,

на 05.07.2024 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје ќе се одржи Првиот селекционен натпревар за учество на Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки 2024 година. ДФРМ, СХТМ и МБД ги покануваат учениците кои освоиле најдобри резултати на Државните натпревари по физика, хемија и биологија да учествуваат на овој натпревар.

Подолу се дадени целосните информации за овој натпревар како и списокот на учениците кои може да учествуваат на истиот. 

Пријавувањето за учеството да се направи најдоцна до 26.06.2024 година до 23.59 часот, на адресата fizikanatprevari@gmail.com.

Преземи:
- известување за Првиот селекционен натпревар
- список на поканети ученици 

Со почит,
ДФРМ, СХТМ, МБД

 

27-ми Конгрес на СХТМ

25–28 септември, 2024, Охрид

Вести